Expeditie Piramides & Pannenkoeken vlog #0 : De AirBnB muur

Hoe zorg je ervoor dat de overheid weerbaar en wendbaar blijft en wat kan zelfsturing daarin betekenen? Toen ik het er laatst met een kennis over had zei hij, maak er een vlog over! Mijn lieve hemel, wat een lijdensweg… je wilt niet weten hoeveel re-takes er in deze 3 minuten film zitten. En dan nog gaat het geluid alle kanten op!

Het werken aan deze vlog staat symbool voor wat de overheid te doen staat: niet gaan voor perfectie maar lef tonen, experimenteren en leren door te doen. Dus bij deze, met alle oneffenheden van een eerste productie: Expeditie Piramides & Pannenkoeken, aflevering #0: de AirBnB muur. Nieuwsgierig? Scroll door en grinnik met mij mee!

Maar even serieus: er is steeds meer belangstelling voor het fenomeen zelfsturing, ook in het publieke domein. Bekende voorbeelden zijn Buurtzorg waar wereldwijd meer dan 10.000 mensen werken, en in overheidsland, de gemeente Hollands Kroon in de kop van Noord-Holland. Met mijn collega’s bij Van Vieren onderzoek ik dit fenomeen. Dat doe ik in deze interactieve Expeditie.

Heb je over dit onderwerp een vraag of wil je de Expeditie helpen sturen? Laat het mij weten op pe@vanvieren.nl !

Bekijk vlog #0: AirBnB muur: de inspiratie om op reis te gaan

 

Expeditie Piramides & Pannenkoeken aflevering #1: Hoe wij ongemerkt een zelfsturend team werden.

De eerste etappe van de reis is reeds afgelegd: binnenkort een boeiend interview met Rowena Spoormaker, verandermanager bij de gemeente Den Haag.

 

Tagged: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *