top of page
Imke Sanders

Imke Sanders
Begrijpen | Kansgericht | Creatiekracht

Ik werk met Van Vieren omdat ik met een sociaal hart de toekomst wil vormgeven. Dit doe ik het liefst door de mezelf onder te dompelen in de wereld van de doelgroep om zo beter te begrijpen waar het probleem écht zit. Mijn kracht laat zich het beste samenvatten door het motto: 'Doing things Differently'. Dit betekent soms heel actief bestaande systemen en patronen doorbreken, soms vraagt dit een hele andere manier van denken, maar altijd betekent het met een open blik een klus aanpakken. Ik pak serieuze zaken graag creatief aan omdat ik geloof dat je daardoor beweging kunt brengen in maatschappelijke uitdagingen. Boven alles ben ik een doener en steek ik graag mijn handen uit de mouwen.

 

Mijn achtergrond

Na mijn studie Entrepreneurship & Innovation heb ik gekozen voor een tweejarige traineeship bij Young Colfield. Daar heb ik als trainee ervaring opgedaan bij overheids-, semioverheids- en commerciële organisaties. Zo heb ik bijvoorbeeld bij het Ministerie van Justitie & Veiligheid samen met verschillende belangengroepen gewerkt aan de verbetering van het vervoer van justitiabelen. Bij ING mocht ik werken aan innovatieve, digitale oplossingen voor particuliere klanten en heb ik de waarde van gebruiker gerichte productontwikkeling ervaren. Ook bij de Schiphol Group, waar ik werkte bij de Innovationhub, hield ik me bezig met (radicale) innovaties en het versnellen hiervan, met als doel om de meest duurzame en hoogwaardige luchthaven ter wereld te ontwikkelen.

 

De ervaringen die ik tijdens deze klussen heb opgedaan met het samenwerken in een complex stakeholderlandschap, het opzetten van innovaties (o.a. door Design Thinking en de Lean Start-up methode) en mensen en organisaties in beweging brengen, zet ik nu graag in bij de aanpak van sociaal-maatschappelijke vraagstukken.

Wat anderen over mij zeggen

“Imke ziet mogelijkheden en wakkert aan, maar is tegelijkertijd ook in staat om een persoonlijke connectie te maken met mensen en ze op hun gemak te stellen.”

 

Mijn belangrijkste les

In een wereld waarin systemen, patronen en processen domineren, vind ik het belangrijk om te onderzoeken waar de energie stroomt. Een belangrijke les die ik heb geleerd is dat je alleen maatschappelijke impact kunt maken wanneer je erin slaagt om mensen vanuit hun eigen drijfveren en expertises in gezamenlijkheid naar een doel laat werken.

Dit fascineert mij 

De manier waarop we als collectief het systeem waarin we werken, wonen en samenleven hebben vormgegeven en de keuzes die individuen maken om hun eigen pad daarbinnen (of -buiten) te bewandelen. Ik kan hierbij gefascineerd raken door anderen en experimenteer graag zelf. Zo stap ik regelmatig in een camper om werk en wonen te combineren met het ontdekken van mooie plekken, gewoon om even los te breken van vaste de patronen.

Verder praten met Imke?

+31 6 22 31 40 34

  • LinkedIn - VanVieren
DEFuitsnede_VanVieren_Demensen_Imke07.JP
bottom of page