Dit gehele essay als PDF in je inbox? Vul dan hieronder je naam en email in en download het bestand vervolgens gratis.
Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen, stuur ons gerust een bericht.

Geef uw naam en e-mailadres op voor uw gratis download.

 

Een reflectie op 15 jaar IJburg en het proces van samenwerken dat heeft geleid tot deze bijna-maakbare wijk-zonder-scheidslijnen aan de rand van Amsterdam.

De afgelopen vijftien jaar is aan de rand van Amsterdam de wijk IJburg uit het water verrezen. Tien jaar geleden betrokken de eerste bewoners hun huizen. Inmiddels wonen er
ruim 22.000 mensen.

IJburg heeft zich ontwikkeld tot een gewone stadswijk; veel mensen die dicht op elkaar wonen, een tram die het eiland doorsnijdt, scholen, winkels, cafés, bedrijven, mensen die
met en langs elkaar leven, en soms botsen. IJburg is ook een bijzondere wijk. Het is immers bijzonder dat in tien jaar tijd ‘een gewone stadswijk’ is ontstaan, met een grote diversiteit aan woningen en gebouwen, waar heel verschillende mensen wonen, dwars door elkaar.IJburg kent een hoog percentage bewoners ‘met een beperking’, kent een unieke zorgvoorzieningenstructuur, scoort een relatief hoge tevredenheid over het leven en de veiligheid in de wijk, en bewoners van IJburg blijken zeer actief en betrokken te zijn bij het leven in hun wijk.

In dit essay gaan wij op zoek naar factoren die essentieel zijn gebleken in de ontwikkeling van IJburg als Wijk zonder Scheidslijnen. Dit gehele essay als PDF in je inbox? Vul dan hierboven je naam en email in en download het bestand vervolgens gratis. Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen, stuur ons gerust een bericht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *