top of page
Cisca Ansem

Cisca Ansem

Verbeteren | Samen met mensen | Maatschappelijke opgave

In mijn werk ben ik op zoek naar wat mensen en groepen beweegt en wat er voor nodig is om samen te verbeteren. Vanuit een systemische blik kijk ik naar groepen en organisaties en benoem ik de onderstroom. In mijn aanpak richt ik mij eerst op het hele speelveld, waarna ik inzoom op het vraagstuk en de omliggende spelers. Daarbij leg ik de verbinding tussen het bestuurlijke, tactische en operationele niveau. Vanuit mijn bevlogenheid neem ik anderen mee in een verandering!

 

Mijn mooiste moment

Ik houd ervan om in de schoenen te stappen van de mensen om wie het gaat en hen zo echt te begrijpen. Zo ging ik ooit op pad met stadswachten en liep ik in uniform met hen mee door de stad. Op deze manier ervoer ik wat er bij de stadswachten speelde en wat de sleutel tot verandering was.

Mijn fascinatie

De dynamiek van het advieswerk combineer ik op mijn Hongaarse wijngaard met de ritmes van de seizoenen. Je kunt me avontuurlijk noemen, ik begin graag aan iets nieuws en ben uit op resultaat. Naast de wijnen houd ik me vooral ook bezig met wat mensen beweegt en hoe ze in beweging blijven.

Mijn achtergrond

Vanuit mijn interesse in maatschappelijke vraagstukken en hoe groepen zich organiseren, studeerde ik Maatschappelijk Werk en Politicologie. In mijn loopbaan deed ik vervolgens veel ervaring op met verandermanagement, reorganisaties, samenwerkingen en coaching op leiderschap en ontwikkeling. Eerst als manager, bijvoorbeeld als directeur van stafdienst in de gerechtelijke organisatie en later als adviseur bijvoorbeeld bij de begeleiding van een reorganisatie bij een woningbouwvereniging.

 

Ook zet ik mij graag in voor grote cultuur- en verandertrajecten, zoals recent de ontwikkeling naar taakgericht werken bij een middelgrote gemeente en een (leiderschap)ontwikkelingstraject binnen een justitiële jeugdinrichting.  Als coach begeleid ik daarnaast groepen en individuen op verschillende organisatieniveaus. Ik ben systemisch geschoold, wat betekent dat ik organisaties bekijk met oog voor processen tussen mensen, ordeningen en onderstromen. Als het nodig is, maak ik daarbij gebruik van een methodiek als opstellingen.

VanVieren_uitsnede(KL)Cisca.jpg

Verder praten met Cisca?

+31 6 21 56 11 75

  • LinkedIn - VanVieren
bottom of page