top of page
Danja von Salisch

Danja von Salisch

Samenwerken | Maatschappelijke vraagstukken | Vernieuwen

Ik word enthousiast als er ruimte is om oplossingen te ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen. Die ruimte ontstaat door een open houding en snel verbinding kunnen maken mensen. Het liefst beweeg ik tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Met mijn positieve en resultaatgerichte insteek kijk ik altijd naar wat wél kan.

 

Mijn achtergrond

Na de masters Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht (USBO) en het honoursprogramma Young Innovatorsprogram, koos ik voor een public traineeship bij YSE. Nu werk in Van Vieren-verband om maatschappelijke problemen op te lossen. Hiervoor is samenwerking nodig tussen overheden, burgers en het bedrijfsleven.

 

Mijn expertise richt zich op die samenwerking, zoals voor Schuldenlab070, participatietrajecten in Amsterdam en het meehelpen neerzetten van Digicampus - een samenwerking tussen overheidsorganisaties, universiteit en bedrijfsleven om te innoveren op publieke dienstverlening. Verder organiseer en begeleid ik sessies, zet experimenten projecten op en kijk naar organisatieverandering én de implementatie hiervan.

Mijn mooiste moment

Voor Schuldenlab070 zocht ik een manier om de leefwereld van jongeren met schulden en beslissers over schuldenaanpak bij elkaar te brengen. Ik organiseerde een ‘debt journey’ met 40 jongeren en 40 bestuurders en CEO’s. De jongeren namen de bestuurder mee naar een plek die veel voor hen betekent. Dit maakte veel los. Een aantal bestuurders vertaalde de ervaring naar een beleid dat mensen met schulden helpt in plaats van tegenwerkt.

Verder praten met Danja?

+31 6 81 78 71 50

  • LinkedIn - VanVieren

Wat anderen over mij zeggen

‘Danja is nieuwsgierig naar ieders perspectief en maakt daardoor makkelijk contact en verbinding, ook tussen verschillende groepen.’

Mijn fascinatie

Het fascineert me om te ontdekken waarom dingen gaan zoals ze gaan. En altijd komt de vraag naar boven: hoe kan het volgende keer beter? Ik zet hiervoor graag creativiteit in. Door creatieve werkvormen komen mensen los uit hun dagelijkse werk en kijken met nieuwe ogen naar het vraagstuk.

VanVieren_uitsnede(KL)Danja.jpg
bottom of page