top of page
Eric Lugtmeijer

Eric Lugtmeijer

Verbeteren | Enthousiasme | Mensen

Mensen laten bloeien en verder helpen, daar word ik het gelukkigst van. Ik ben altijd nieuwsgierig en vooral naar alles wat ik niet snap. Liefst kijk ik dan door de vraag heen: wat beweegt mensen? Waar zijn ze echt mee bezig? Hoe kan ik ze helpen? Enthousiasme is mijn kern: om te leren en om te groeien moet je uitgaan van het positieve, en daar is vaak een beetje Haarlemmerolie voor nodig.

 

Mijn mooiste moment

Wanneer ik me voor mijn werk in een nieuwe omgeving verdiep en mooie verhalen tegenkom. Verhalen over hoe hilarisch de wereld eigenlijk is, over de continue verbazing die nooit ophoudt.

Mijn fascinatie

Het blijft me fascineren dat mensen altijd meer kunnen dan ze denken te kunnen. Iedereen is ergens goed in of kan een beweging maken. Ook super negatieve mensen. Daarnaast heb ik een fascinatie voor spel en simulatie, en hoe dit groepen helpt om betere resultaten neer te zetten. En ik houd van ondernemen. Naast Van Vieren heb ik Digital Fabric (een Virtual Reality bureau) en bureau Elume (advies en onderzoek).

Wat anderen over mij zeggen

“Eric wil altijd weten wat er gebeurt en wat mensen echt beweegt.”

Mijn achtergrond

Als adviseur richt ik mij op maatschappelijke en organisatievraagstukken en op veranderprocessen bij organisaties én bij mensen. Ik schakel tussen wat er leeft bij bewoners, ondernemers, belangen- en actiegroepen, ontwikkelaars, corporaties en de wereld van bestuurders, politiek en het ambtelijk apparaat. Ook ben ik een ervaren moderator en gespreksleider met een altijd vriendelijke toon.

 

Ik heb daarnaast forse participatietrajecten begeleid waarbij emoties en belangen vaak dwars door elkaar heen liepen. Denk aan onderwerpen als drugs- en prostitutie-overlast in Rotterdam en Amsterdam. Of daklozen- en heroïneproblematiek in Hoog Catharijne en de Bijlmer. Maar ook hoogoplopende discussies in krimpgebieden van Friesland en Gelderland.

Verder praten met Eric?

+31 6 27 18 98 00

  • LinkedIn - VanVieren
VanVieren_uitsnede(KL)Eric.jpg
bottom of page