top of page
Frank van Erkel

Frank van Erkel

Bevlogen | Verbeteren | Toekomstgericht

Ik werk aan een mooiere maatschappij die iedereen recht doet en waarin iedereen zich kan ontwikkelen. In mijn ogen is de overheid verantwoordelijkheid om hier een basis voor te organiseren. Ik wil er dan ook voor zorgen dat de overheid maximaal aansluit bij de veranderende maatschappij. Dat doe ik met creativiteit en optimisme, om zo ook energie te brengen in lastige vraagstukken en ruimte te maken voor ontwikkeling en concrete resultaten te boeken.

 

Mijn achtergrond

In mijn werk verbind ik werelden. Dat doe ik als sinds het begin van mijn loopbaan bij de Rijksplanologische dienst en later bij het Ministerie Verkeer & Waterstaat. In verschillende rollen werkte ik aan innovatieprogramma’s en interactieve planvorming (o.a. Infralab, Wegen naar de Toekomst). Van programmaleider tot moderator en procesbegeleider.

 

Daarna leidde ik complexe en ingrijpende organisatieveranderingen, zoals fusies en de grote gemeentelijke reorganisatie in Amsterdam - in de rol van programmadirecteur. Vanuit de focus om aan te sluiten bij de veranderende maatschappij introduceerde ik een wijk- en burgergerichte benadering. Als stadsdeelsecretaris was het mijn drijfveer om me samen met burgers en bedrijven in te zetten voor een nog betere stad. Nu werk ik als zelfstandig adviseur, coach, procesbegeleider en interimmanager.

Verder praten met Frank?

+31 6 20 44 93 50

  • LinkedIn - VanVieren

Wat anderen over mij zeggen

‘Frank verbindt vanuit enthousiasme, inspiratie en creativiteit.’

Mijn fascinatie

Dat zijn er nogal wat. Van verandering begeleiden tot trendwatching en interessante nieuwtjes en innovaties ontdekken. En ook het vertellen van steeds weer nieuwe verhalen. Ik wil graag prikkelen én geprikkeld worden. Alleen door in beweging te blijven, blijf je fit, als mens en als organisatie.

Mijn mooiste moment

Die momenten waarop je een onhaalbaar geachte klus toch realiseert. Zoals een fusie van 14 naar 7 stadsdelen in 9 maanden- van hoge kwaliteit én binnen de tijd. Of condities creëren waardoor mensen een exponentiële groeispurt in hun ontwikkeling kunnen maken. Of: een bestuurder en ondernemersraad tóch bij elkaar krijgen met een goed resultaat voor beide partijen.

VanVieren_uitsnede(KL)Frank.jpg
bottom of page