top of page
Suzanne Hoogland

Suzanne Hoogland

Waarde toevoegen | Verschillen benutten | Begrijpen

We moeten eerst begrijpen wat er aan de hand is voordat we het proberen te veranderen. Ik kijk naar de menselijke kant, naar gedrag en naar motivaties. Mijn nieuwsgierigheid uit ik in verschillende soorten kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Zo kijk ik bijvoorbeeld mee met dagelijkse werkzaamheden; daar komt zo veel informatie uit! Ik geloof erin dat ons gedrag door een veelheid aan factoren wordt bepaald en dat we door die factoren te leren kennen en begrijpen, we veel meer begrip voor elkaar kunnen krijgen. Doorvragen levert in veel gevallen meer op dan oordelen.

 

Mijn achtergrond

Na mijn studie sociale psychologie aan de Universiteit van Utrecht startte ik bij het NIP en NWO (in communicatie en beleidsfuncties). Daarnaast volgde ik een postmaster in interventiekunde, en in die tijd begon ik als zelfstandig trainer en adviseur. Ook gaf ik les in psychologie aan de Erasmus Universiteit en de Vrije Universiteit. Mijn eerste opdrachten als adviseur deed ik in de commerciële sector en richtten zich op veilig gedrag. Vanuit hier begon ik adviestrajecten bij overheden en semi-overheden en werkte ik mee aan gedragsverandering binnen en buiten de organisaties.

Wat anderen over mij zeggen

‘Suzanne heeft geen moeite met ‘moeilijke mensen’, blijft rustig en vraagt door.’

Mijn mooiste moment

Mooiste momenten, eigenlijk. Ik geniet er telkens weer van om samen te werken met mensen van verschillende achtergronden. Ik geloof dat we beter worden door verschillende perspectieven te combineren. We moeten anderen opzoeken om niet in een tunnelvisie te belanden.

Mijn fascinatie

De kloof tussen wat we ambiëren en we daadwerkelijk doen. En de onlogische manieren waarop we de samenleving, organisaties en onze gewoonten hebben vormgegeven. 

VanVieren_uitsnede(KL)Suzanne.jpg

Verder praten met Suzanne?

+31 6 12 33 82 68

  • LinkedIn - VanVieren
bottom of page